DIY Lifestyle

Anti-cellulite tip: DIY Koffie scrub

30 september 2015

DIY Koffie Scrub from Happy Stekkie on Vimeo.

Cellulite: iedereen kent het, en niemand wil het hebben. Wij zijn er dan ook niet echt fan van… Maar een beetje cellulite heeft bijna iedereen, en het komt echt niet alleen door overgewicht. Wij zouden Happy Stekkie niet zijn als we hier niet iets op gevonden hebben, namelijk een DIY koffie scrub, om van je sinaasappelhuid af te komen. Koffie?? Zou je denken. Ja je hoort het goed! De cafeïne in koffie heeft een magische werking op je huid en zorgt voor een goede doorbloeding. Het staat erom bekend dat het vet kan afbreken, en is daarom een perfecte behandeling tegen cellulite. Dat is ook de reden dat zelfs schoonheidssalons het gebruiken. Bekijk het filmpje voor de simpele handleiding.

Wat is cellulite eigenlijk?

Cellulite ontstaat door verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Eigenlijk wordt de structuur van het vet aangetast. Veel mensen noemen het cellulitis, maar dat is eigenlijk iets heel anders. Meer informatie over cellulite en cellulitis kun je vinden op gezondheidsplein.nl.

Wat heb je allemaal nodig?

– 50 gram koffie
– 30 gram bruine suiker
– 30 gram zeezout
– 40 ml olijfolie (amandelolie kan ook)

Hoe pakken we het aan?

1. Meng de koffie, de suiker en het zout door elkaar.
2. Voeg daarna de olijfolie toe en mix het goed door elkaar.
3. De scrub is nu klaar. Doe het in een goed afgesloten potje, zodat het goed bewaard kan blijven. Tip: zet het potje op een koude donkere plek.

Hoe gebruik je de scrub?

Masseer je huid in tijdens het douchen. Het beste kun je rondjes draaien met de scrub, en deze vooral gebruiken rondom je heupen, bovenbenen en kont. Let op: het is wel een beetje een smeerboel, maar het is het zeker waard! Spoel alles goed af met warm water. Probeer altijd eerst een klein beetje scrub, het kan namelijk zijn dat je overgevoelig bent voor cafeïne op je huid.

Het fijne aan deze scrub is dat je met heel weinig ingrediënten een hele goedkope manier hebt om cellulite te verwijderen. We kunnen niet zeggen dat álle cellulite verdwijnt, maar het is zeker goed voor je huid.

Hebben jullie nog andere leuke tips?

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close