Recepten

Ambachtelijke gevulde koeken

9 juli 2017
Recept gevulde koeken | Happy Stekkie

We willen niet opscheppen, maar we staan erom bekend dat we altijd wel iets lekkers in huis hebben als er bezoek komt. Heerlijk toch! Zo hebben we bijvoorbeeld altijd een pak met meel voor molenkoek in onze kast staan voor als er écht nood aan de man is (alleen eieren en boter toevoegen en klaar), maar iets lekkers zelf bakken heeft toch wel onze voorkeur. En dat hadden jullie denk ik al wel door :). Je kwam op Happy Stekkie niet voor niets al zelfgebakken eierkoekensimpele nutella brownies en nog veel meer lekkers tegen. Gevulde koeken hadden we eigenlijk nooit echt gemaakt, terwijl dat helemaal niet zo lastig is als wij dachten! Deze ambachtelijke gevulde koeken zijn echt de moeite waard. Misschien schrik je van het woord ambachtelijk, maar dat moet je niet doen! Ze zijn namelijk makkelijk te maken en je voelt je een echte bakker na afloop 🙂

Wat heb je allemaal nodig voor de gevulde koeken?

– 200 gram koude boter
– 250 gram bloem
– 125 gram witte basterdsuiker
– 1 ei
– snufje zout
– 150 gram amandelspijs
– 1 eetlepel melk
– vershoudfolie
– bakpapier
– ronde uitsteekvorm (of een glas) in de grootte van een gevulde koek

Hoe maak je de gevulde koeken?

1. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, de basterdsuiker, de helft van het ei en een snuf zout. Kneed het tot een soepel deeg.
2. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
3. Na de 30 minuten rust kun je het deeg uitrollen tot een dunne plak. Steek met de uitsteekvorm 20 cirkels uit het deeg. Leg er vervolgens 10 op een bakplaat met bakpapier.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
5. Verdeel het amandelspijs over de eerste 10 plakjes deeg en plaats de overige 10 plakjes er bovenop. Druk de randen van het deeg met een vork op elkaar.
6. Meng het overgebleven ei met de melk. Druk in elke koek een amandel en bestrijk de koeken met het eimengsel.
7. Bak de koeken ongeveer 20 minuten, tot ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Bon appétit!

 

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close