DIY Recepten

Een zomerse verkoeling

3 augustus 2015

De zomer is in volle gang en we zitten midden in het aardbeien seizoen, dus tijd voor een lekkere verkoeling. Deze aardbeien kun je gebruiken als dessert, op je taart, of gewoon lekker zo, als tussendoortje. En… het is super makkelijk om te maken!
Yoghurt en aardbeien ijs

Wat hebben we nodig?

– Aardbeien
– 300 gram Griekse yoghurt
– Suiker

 

 

Hoe pakken we het aan:

1. GietIMG_9239 de yoghurt in een kom en voeg naar smaak de suiker toe.
2. Haal het kroontje uit de aardbeien en doop deze langzaam in de yoghurt.
3. Leg de aardbeien in een ovenschaal en laat 10 minuutjes invriezen.
4. Herhaal stap 2 en 3 tot je een lekkere rand yoghurt om de aardbeien hebt.
5. Laat de aardbeien ongeveer 20 minuten in de vriezer staan voordat je ze serveert.

Super simpel toch!?

Nog een paar tips om te zorgen dat dit makkelijke recept niet toch nog mislukIMG_9252t… Je kunt de aardbeien tot wel een week in de vriezer laten staan. Voorkom gebroken vullingen en laat de aardbeien voor het serveren even ontdooien, niet te lang, dan worden de aardbeien te sappig.

Succes en natuurlijk lezen we graag of je aardbeien gelukt zijn en natuurlijk hoe ze smaakten!

 

Voedingswaarde (per aardbei)
Calorieën:16
Eiwitten: 0,4 g
Koolhydraten: 1,1 g
Vetten: 0,9 g

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Marieke van der Maeden 3 augustus 2015 at 18:58

    Wat leuk dat jullie dit zijn begonnen! En lijkt me lekker, dat met die aardbeien. Ziet er ook leuk uit!

    • Reageer Anne 5 augustus 2015 at 19:48

      Wat leuk dat je reageert Marieke! We zijn benieuwd naar je ervaringen, wij hebben er in elk geval erg van genoten!

    Laat een bericht achter

    Close