Dit wordt waarschijnlijk de kortste, maar een van de lekkerste posts van Happy Stekkie :). Maar we wilden deze super simpele en overheerlijke tip toch even met jullie delen! Aardbeien in chocolade, gemaakt in de eierhouder van de koelkast.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze aardbeien in chocolade?
Je hebt er slechts 3 dingen voor nodig: een eierhouder uit de koelkast, aardbeien en pure chocolade. En een pan met schaaltje natuurlijk, om de chocolade te smelten. Heb je geen eierhouder uit de koelkast? Dan kun je ook een eierdoos van plastic gebruiken, welke wij ook bij de chocolademelk sticks gebruikten.
Hoe maak je het?
Smelt de chocolade au bain marie, doe een klein laagje in de eierhouder, leg de aardbeien erop en giet de rest van de chocolade eroverheen. Even laten afkoelen in de koelkast, en klaar om heerlijk op te peuzelen! Wij hadden weer geen geduld en hebben het in de vriezer gestopt, maar dan worden de aardbeien helaas een beetje papperig, dus dat raden we niet aan!
4 Reacties
Hoelang moet het gerecht in de koelkast wil je asjeblieft zo snel mogelijk terug schrijven groetjes Chloë
Hoi Chloë! Minstens twee uur moet voldoende zijn! Succes, Yvonne en Anne
Lijkt me heerlijk maar kan ik ze een dag bewaren ( in de koelkast )
Gr. Lyanne
Hi Lyanne, Bedankt voor je reactie. Ze zijn inderdaad heerlijk 🙂 Wij adviseren ze wel dezelfde dag op te eten voor de zekerheid. Aardbeien kunnen snel wat minder lekker worden en als ze in een ‘jasje’ zitten kunnen we niet garanderen dat ze lekker blijven.