DIY Oma's tips Recepten

Aardbeien in chocolade, mmmmmm…

19 september 2016
aardbeien-in-chocolade

Dit wordt waarschijnlijk de kortste, maar een van de lekkerste posts van Happy Stekkie :). Maar we wilden deze super simpele en overheerlijke tip toch even met jullie delen! Aardbeien in chocolade, gemaakt in de eierhouder van de koelkast.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze aardbeien in chocolade?

Je hebt er slechts 3 dingen voor nodig: een eierhouder uit de koelkast, aardbeien en pure chocolade. En een pan met schaaltje natuurlijk, om de chocolade te smelten. Heb je geen eierhouder uit de koelkast? Dan kun je ook een eierdoos van plastic gebruiken, welke wij ook bij de chocolademelk sticks gebruikten.

aardbeien-in-chocoladeHoe maak je het?

Smelt de chocolade au bain marie, doe een klein laagje in de eierhouder, leg de aardbeien erop en giet de rest van de chocolade eroverheen. Even laten afkoelen in de koelkast, en klaar om heerlijk op te peuzelen! Wij hadden weer geen geduld en hebben het in de vriezer gestopt, maar dan worden de aardbeien helaas een beetje papperig, dus dat raden we niet aan!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reageer Chloë Deprez 21 april 2018 at 17:33

  Hoelang moet het gerecht in de koelkast wil je asjeblieft zo snel mogelijk terug schrijven groetjes Chloë

  • Reageer Happy Stekkie 30 april 2018 at 17:58

   Hoi Chloë! Minstens twee uur moet voldoende zijn! Succes, Yvonne en Anne

 • Reageer Lyanne Thomassen 3 april 2019 at 21:17

  Lijkt me heerlijk maar kan ik ze een dag bewaren ( in de koelkast )
  Gr. Lyanne

  • Reageer Happy Stekkie 26 april 2019 at 11:48

   Hi Lyanne, Bedankt voor je reactie. Ze zijn inderdaad heerlijk 🙂 Wij adviseren ze wel dezelfde dag op te eten voor de zekerheid. Aardbeien kunnen snel wat minder lekker worden en als ze in een ‘jasje’ zitten kunnen we niet garanderen dat ze lekker blijven.

  Laat een bericht achter

  Close