Lifestyle

12 to do tips tijdens de corona crisis

22 oktober 2020
12 to do tips tijdens de corona crisis

We zijn inmiddels al ruim 7 maanden allemaal in de ban van het corona virus, of we het willen of niet. Wie had gedacht dat zo’n virus je leven zo kon beïnvloeden?! Laat staan als jezelf of een dierbare te maken krijgt met deze ziekmaker. Als dat het geval is (of is geweest) willen we je hier veel sterkte mee wensen. Het corona virus brengt ook met zich mee dat we veel meer thuis zijn, en zorgt ervoor dat je stekkie belangrijker is dan ooit. Vóór de corona crisis konden wij niet genoeg krijgen van lekker uit eten gaan, borrelen, shoppen en gewoon lekker op pad zijn. Maar we zijn de laatste tijd toch wel meer aan huis gekluisterd. En wat ga je dan doen? De eerste golf hebben we ons goed vermaakt, maar nu de tweede golf eraan komt willen we ook wat tips met jullie delen! Daarom geven wij 12 to do tips tijdens de corona crisis.

 1. Wandelen
  Heel belangrijk: blijf in beweging! Ga lekker naar buiten om een wandeling te maken en stippel steeds een andere wandeling uit vanuit je huis, dan ontdek je elke keer wat nieuws. Of spreek met een vriend/vriendin of collega af en wandel vanuit zijn of haar stekkie, bijpraten tijdens een wandeling is namelijk ook super gezellig. Je kunt ook gaan wandelen in de natuur. Via Natuurmonumenten zijn mooie gebieden en wandelroutes te vinden.
 2. Thuis sporten
  Nog eentje in het kader van bewegen: thuis sporten! Met een matje en eventueel een springtouw kom je met diverse lesjes op YouTube heel ver. Zoek dan bijvoorbeeld op Thuis workout of Bodyshape en de vrolijke sportinstructeurs vliegen je om de oren. Tip om dit wel aan het begin van je dag te doen, wij hebben gemerkt dat je er later op de dag vaak geen zin meer in hebt… Oh en onlangs kregen we een tip die we eerlijk gezegd zelf nog niet toegepast hebben maar wie weet weleens gaan doen: doe elke keer na je toiletbezoek 5 squads 🙂 Wil je naast je billen en benen ook een wat strakkere buik? Een fitness hoelahoep doet wonderen, al moet je het dan wel meerder malen in de week doen én even oefenen. In het begin moet je ook niet raar opkijken van wat blauwe plekken, maar dat went! (niet zelf uitgetest, maar uit betrouwbare bron vernomen 😉 )
 3. Puzzelen
  Niets is zo rustgevend als een puzzeltje op zijn tijd. Nou.. laat dat –tje maar weg, want eigenlijk zijn puzzels met minimaal 1.000 stukjes het allerleukst. Je moet je er meestal wel even toe zetten, maar als je eenmaal aan het puzzelen bent, is stoppen moeilijk hoor, neem dat maar van ons aan! Heb je geen plek om je puzzel te laten liggen tot hij af is? Koop dan een puzzelmat, dan rol je hem gewoon op.
 4. Muziekinstrument (weer) gaan spelen
  Heb je vroeger een muziekinstrument gespeeld en heb je dat al een hele tijd niet meer gedaan? Dan is dit de tijd om er weer mee te beginnen! Bij een drumstel of piano is dat misschien heel impactvol, vooral als je het niet meer in je huis hebt staan, maar bij bijvoorbeeld een viool, blokfluit, mondharmonica of gitaar is dat goed te doen! Tip voor als je gitaar gaat spelen/opfrissen: koop dit boek dat je stap voor stap uitlegt hoe het werkt en waarbij je ook een code krijgt om online filmpjes te bekijken.
 5. Bakken, bakken, bakken
  Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het lijstje, want dat is een van de dingen die wij het liefste doen. Hij staat op 5, maar eigenlijk is dit natuurlijk to do tip 1 tijdens corona. Op deze pagina vind je allerlei heerlijke baksels die bijna allemaal makkelijk te maken zijn en niet te zuinig zijn qua calorieën. Maar… als je tip 1 en 2 van deze 12 to do tips tijdens de corona crisis ook oppakt komt dat helemaal goed 😉
 6. Je werkkamer (of andere kamer) opknappen
  Bij veel mensen zorgt de corona crisis er ook voor dat je veel thuis moet werken. Voorheen deed je dit wel eens een dagje, maar dat is nu fulltime geworden. Erg belangrijk om daarom een goede/inspirerende werkplek te hebben. Dus ruim die kast met boeken die je toch niet meer leest eens op, geef de muur een likje verf en koop wat leuke accessoires of nieuwe meubels. Het is even een investering maar het zorgt ervoor dat je weer nieuwe energie op je werkplek hebt. Dat is wel wat waard. Natuurlijk kun je ook een andere ruimte opknappen. Tip qua kleurgebruik: koop een mooie Ixxi of schilderij en gebruik de kleuren die daarin terugkomen als kleurenschema voor de hele kamer.
 7. Lijstjes maken, investeer in jezelf
  Misschien klinkt het wat zweverig, maar de tijd die je nu extra hebt kun je heel goed gebruiken om te investeren in jezelf. Maak bijvoorbeeld een lijstje wat je dit jaar nog wilt bereiken. Doordat je er een lijstje van maakt en dit ergens ophangt of op een duidelijke plek in je telefoon zet wordt je er steeds aan herinnerd. Je zult vast denken, ik heb geen idee wat ik op moet schrijven. Een aantal voorbeelden: het huis eens grondig schoonmaken, meer lezen, meer tijd voor mezelf, meer afspreken/bellen met vriendinnen, afvallen, meer bewegen. Het beste werkt het als je het ook nog heel concreet maakt, maar dat kan ook weer té serieus aanvoelen. Zet er bijvoorbeeld bij hoeveel tijd je eraan wilt besteden en eventueel wat je op een bepaalde datum bereikt wil hebben. Zet niet té veel op je lijstje, want dan kan het ook alleen maar demotiverend werken omdat het je niet allemaal lukt 😉
 8. Grote schoonmaak/opruimen
  Wij worden er altijd heel blij van als alles in huis mooi schoon en opgeruimd is. Hoe vaak zeg je wel niet dat je eens een grote schoonmaak moet houden? Je kunt zo’n schoonmaak natuurlijk in één keer doen, maar je kunt het ook verspreiden, bijvoorbeeld kamer voor kamer. Ruim een hele kamer op en maak hem daarna helemaal schoon. Doe de week daarna een andere kamer, en ga zo door. Deze tip zouden wij zelf ook gráág tot uitvoering brengen, maar het is er nog niet van gekomen ;).
 9. Neem een huisdier
  Het is natuurlijk een héle verantwoordelijkheid, maar met een huisdier heb je eigenlijk altijd wel iets te doen! Tijdens deze corona-tijd zijn er meer puppy’s dan ooit aangeschaft. Het is veel werk en nu je waarschijnlijk ook veel thuiswerkt is het een perfecte tijd om zo’n pup ook op te voeden. Vind je die verantwoordelijkheid toch te groot? Kijk dan naar een kleiner huisdier, zoals een Afrikaanse witbuikegel of een schildpad. Maar ook dát brengt weer zorgen en hokken schoonmaken met zich mee. Dus zie je het niet zitten? Dan kun je altijd nog Mr. Pokee volgen op Instagram óf 5 minuten een geit inhuren die aansluit tijdens je online meeting met collega’s.
 10. Do it Yourself/DIY!
  Dit is natuurlijk de perfecte tijd voor verschillende DIY projecten. Al helemaal met kerst in de aantocht. Op deze pagina vind je verschillende DIY projecten. Sommige zijn al van een hele tijd terug, maar het blijft leuk :). Tip voor nu: maak een vogeltaart of een vogelvoerhouder, succes gegarandeerd!
 11. Programma’s en series bingewatchen
  Uiteraard kan deze niet ontbreken in onze lijst met to do tips tijdens corona. Er is tegenwoordig zoveel te zien. Wat tips vanuit ons op een rijtje:
  Programma’s:
  Videoland/RTL: Het perfecte Plaatje, Kopen zonder Kijken, Married at first sight België.
  NPO: First Dates, Nachtdieren, Beste Zangers, Wie is de Mol
  Series:
  Netflix: Undercover, Modern Family, Rita, La casa de Papel, Vis-a-vis.
  – Videoland: Younger, Judas, The Handmaids Tale, Killing Eve.
  Apple tv: The Morning Show, Ted Lasso, Trying
 12. Thuis uit eten
  Als we niet in een restaurant kunnen eten dan gaan we toch gewoon thuis uit eten? Heel veel lokale ondernemers bieden dit tegenwoordig kant en klaar aan. Vaak hoef je het alleen nog op te warmen en soms moet je zelf nog iets meer moeite doen om het gerecht in elkaar te zetten. Het leukste is om helemaal uit te pakken en de tafel helemaal mooi te dekken. Zet lekker kaarsjes op tafel, gebruik je mooiste servies en trek iets leuks aan. Een mooi muziekje kan uiteraard ook niet ontbreken. Tip: pas de muziek aan op je diner, er zijn genoeg Italiaanse of Spaanse Spotify lijsten, je hebt zelfs de lijst ‘Dinner with friends’. Of maak vooraf je eigen lijst. Wij gaan dit komend weekend met onze mannen erbij met z’n viertjes – op 1,5 meter – eens goed uittesten 😉

Zo, dat waren 12 to do tips tijdens de corona crisis van Happy Stekkie voor jullie! Als je je nu niet kunt vermaken, dan weten wij het ook niet meer. Heb je zelf nog tips? Deel ze hieronder!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close