Lifestyle

Babyshower organiseren? 10 Babyshower tips!

1 juni 2021
babyshower tips

Opeens lijkt het wel een babyboom! Je (schoon)zus, vriendin en/of collega is zwanger! Een leuke en spannende tijd waarin er veel op de toekomstige moeder afkomt. En natuurlijk hoort daar ook een babyshower bij, een fijne middag/avond waarin de toekomstige moeder én het kindje alvast in het zonnetje gezet worden. En dat moet natuurlijk perfect op haar afgestemd worden. Sommigen houden meer van ingetogen en vinden een high-tea al meer dan voldoende, de andere vriendin of zus is wat uitbundiger en doet het liefst een spellenmararathon. Jij als zus of vriendin weet dat natuurlijk het allerbeste. Is het dit keer jouw taak om een babyshower te organiseren? Wij geven je 10 babyshower tips! Denk dan aan babyshower hapjes, babyshower spelletjes en babyshower cadeaus. Met deze babyshower tips weet je zeker dat de toekomstige moeder een superleuke middag krijgt!

10 babyshower tips:

 1. Verrassing of niet?

  Heeft je vriendin of zus jou gevraagd om een babyshower te organiseren of is het echt een verrassing? Als het een verrassing is is het wel goed om even te polsen wie ze allemaal op haar babyshower zou willen. Dit kan bij haar zelf, maar ook bij haar vriend/man. Soms is het handig als ze een tijdje daarvoor getrouwd is, dan kun je de groep van het vrijgezellenfeest weer uitnodigen. Verzamel alle telefoonnummers en/of e-mailadressen. Deze e-mailadressen kun je ook weer gebruiken om vooraf een leuk vriendenboekje te maken en te geven als aandenken (zie tip 10!).

 2. Wanneer, hoe lang, waar?

  Uit onze ervaring wordt een babyshower meestal ongeveer 1 tot 2 maanden voor de uitgerekende datum georganiseerd. Wanneer je verder richting het einde van de zwangerschap komt is de toekomstige moeder vaak sneller uitgeput. De baby shower moet daarom ook niet een hele dag duren, meestal is 3 – 4 uur ruim voldoende. Je kunt een leuke locatie zoeken, een bootje huren, maar het kan ook bij iemand thuis, misschien zelfs bij de zwangere thuis (wel alles opruimen daarna dan! 🙂 )

 3. App-groep aanmaken en datum prikken!

  Voeg iedereen toe in een app-groep en maak een Datumprikker voor de babyshower aan. Die kun je overigens heel leuk stylen! Je kunt als je de app hebt van Datumprikker het datumverzoek ook meteen via de WhatsApp groep met iedereen delen, wel zo handig. Als je liever mailt kan dat ook natuurlijk. Vraag in de app-groep alvast of er leuke ideeën zijn, zo geef je iedereen inspraak. Geef de appgroep een onopvallende naam. Dus niet ‘Babyshower Sara’ maar bijvoorbeeld BSS. Kans is namelijk groot dat Sara deze appgroep toevallig een keer voorbij ziet komen op één van jullie telefoons en dan is de verrassing eraf!

 4. Een goede smoes

  Moeilijk moeilijk moeilijk! Want ze zal het natuurlijk wel van je verwachten dat de babyshower eraan komt. Dus misschien is het beter om juist iemand anders uit haar omgeving in te schakelen om de datum vast te leggen. Bijvoorbeeld haar vriend/man of moeder. Zorg dan wel dat ze denkt dat ze ergens ‘in het openbaar’ naar toe gaat. Je zult denken, wat bedoelen jullie daar nou mee? Nou, Yvonne heeft wel eens meegemaakt dat haar vriendin dacht gewoon naar haar moeder te gaan zonder make-up en in haar oude kloffie en toen stonden al haar vriendinnen daar, dat was niet haar favoriete moment… Op de dag zelf is het leuk om écht dat verrassingseffect te hebben. Verzamel alle vriendinnen/familie op een plek waar zij naar toe komt, óf zorg ervoor dat je ineens allemaal bij haar voor de deur staat.

 5. Maak er een feestje van met babyshower versiering

  Het is natuurlijk leuk om er ook echt een feestje van te maken, waar natuurlijk versiering bij hoort! Op Pinterest kun je allerlei leuke ideeën vinden voor babyshower versiering. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Check ons Happy Babyshower versiering Pinterest bord voor leuke tips en ideeën. Veel kun je ook zelf in elkaar knutselen. Ben je niet zo creatief en koop je het liever kant en klaar? Bij So-low en de Xenos hebben ze hele leuke versiering. Wil je echt uitpakken? Dan hebben ze bij Partydeco ook erg mooie versiering.

 6. Een babyshower is niet compleet zonder babyshower hapjes en drankjes!

  Zo kun je bijvoorbeeld iedereen vragen om iets mee te nemen en er een uitgebreide high tea van maken. Je kunt ook ergens een high tea reserveren, dan hoef je helemaal niks zelf te doen 😉 Maar als je dan wel zelf aan de slag gaat, hebben we wel wat tips voor babyshower hapjes. De belangrijkste tips: overal kunnen muisjes op! Als je dit vastplakt met of witte pasta of chocola die je au-bain-marie smelt ziet het er meteen feestelijk uit. Wat dacht je van lange vingers, Oreo-koekjes, stroopwafels, cake, eierkoeken, brownies, taart etc? Ook op onze no-bake taartjes zou je muisjes kunnen doen. Meer tips kun je vinden op ons Happy Babyshower hapjes Pinterest bord. Is er een meisje op komst? Dan kun je er ook een roze drankje bij doen. Roze prosecco of een drupje ranja door bijv. Cristal Clear geeft al meteen die echte meisjes-sfeer.

 7. Let the games begin: babyshower spelletjes

  Sommigen zijn er helemaal weg van, anderen vinden het overdreven: babyshower spelletjes. En ze zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je babyfoto’s van de aanwezigen raden, luiers ruiken of babyvoeding proeven. Maar deze spelletjes vallen allemaal in het niet bij onze all time favorite: Babyshower 30 Seconds. Het spel 30 Seconds, maar dan met allemaal leuke baby-begrippen. Het kan voor een leek op baby-gebied soms best moeilijk zijn, maar het kan vooral hilarische taferelen opleveren. Wij hebben dit baby shower spelletje zelf ontworpen, lees in dit artikel meer over 30 Seconds babyshower edition. De regels zijn exact hetzelfde als 30 Seconds, alleen de kaartjes zijn anders.

 8. Knutsel met elkaar een leuk babyshower aandenken

  Geen zin in het competitie element, of wil je naast spelletjes ook creatief bezig zijn? Dan kun je altijd met elkaar iets in elkaar knutselen. Denk aan rompertjes versieren met textielstift en stof; iedereen een tekening op een of meerdere lapjes stof laten maken en tot een speelkleed maken; of iedereen 2 dezelfde tekeningen/knutselwerkjes voor memory laten maken. Je kunt een thema kiezen en daar als inspiratie wat afbeeldingen van printen. Ook kun je de plaatjes op t-shirt transferpapier printen en deze op een lapje stof strijken. Heb je een creatief iemand in de groep? Versier dan allemaal een leuk vierkant lapje stof en naai deze achteraf tot een mooi box/speelkleed. Als je een klein beetje creatief bent is dit leuk om te doen, handig om te hebben én waardevol voor de toekomstige moeder om te bewaren.

 9. Dat verdient een cadeautje

  Een babyshower is ervoor om de toekomstige moeder helemaal in het zonnetje te zetten. Daar horen ook leuke cadeaus bij natuurlijk! Soms is het best moeilijk om een babyshower cadeau uit te kiezen, want misschien heeft ze het al, of houdt ze bijvoorbeeld toch niet van Nijntje. Het kan dan ook leuk zijn om met z’n allen een cadeau te doen. Een luiertaart is feestelijk en bevat in elk geval waar je vriendin of zus de komende tijd geen genoeg van kan hebben: luiers! Maar je kunt ook een mand cadeau doen waarin iedereen een klein cadeautje met een kaartje doet. Die kleine cadeautjes kunnen dan hele bruikbare dingen zijn, zoals hydrofiele doeken, rompertjes, sokjes, washandjes en Zwitsal. Dit heeft de toekomstige moeder sowieso nodig, dus dan doe je het altijd goed! Bij het spelletje babyfoto’s raden zou je dan bij elke foto die ze goed heeft een cadeautje kunnen laten uitpakken. Denk naast dit soort cadeaus ook aan een aandenken aan de babyshower van de hele groep. Bijvoorbeeld een mooi bord met daarop papieren rompertjes waarop iedereen raadt wat de naam wordt, de geboortedatum en het gewicht. Of een wenskoffer of -pot met daarin allerlei wensen voor het kindje. Op ons Pinterest bord met babyshower cadeaus vind je wat meer inspiratie.

 10. En last but not least: maak het een dag om nooit te vergeten!

  Vergeet natuurlijk geen leuke foto’s te maken! Altijd leuk om op terug te kijken én om te delen in de babyshower app groep ;). Je kunt er ook een klein fotoboekje van maken en dit cadeau geven als kraamcadeau. Een ander idee is om iedereen vooraf de vragenlijst van Mijn Vriendenboekje in te laten vullen. Hierin vullen alle vrouwen vooraf antwoorden in op allerlei leuke vragen over moeder en kind. Bij elkaar vormen deze antwoorden een leuk old school vriendenboekje, een leuk cadeau om te geven!

Laat die babyshower nu maar komen, want jij bent helemaal voorbereid!

Heb je zelf babyshower tips? We horen ze graag!!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageer Lisa 5 april 2021 at 11:11

  Bedankt voor de tips, super handig!!

 • Laat een bericht achter

  Close