DIY Oma's tips

De 10 beste anti-muggentips

8 augustus 2016
Anti Muggentip DIY

Gek, GEK worden we er van. Net als je in bed ligt, lijken ze in groten getale op te rukken: muggen. Je doet heldhaftig je lichtje aan, pakt een mepper, maar de mug lijkt onvindbaar. Licht weer uit, en ja hoor, issie weer… Om gek van te worden toch? Daarom verzamelden we de 10 beste anti-muggentips. En we zouden Happy Stekkie niet zijn als er ook een simpele DIY bij zit.

10 anti-muggentips

1. DIY limoen/kruidnagel: koop een limoen (of 2), snijd deze doormidden, en vul hem met kruidnageltjes. Leg hem naast je bed in de slaapkamer, en ze blijven echt weg! Een nadeel: na 1 nacht is deze wel echt uitgewerkt. Dit kan ook met citroen i.p.v. limoen.

2. Tocht: zorg ervoor dat het niet te warm in je slaapkamer is, het is zelfs het beste als het een beetje tocht, daar houden muggen niet van. De perfecte middelen om het lekker te laten tochten: een ventilator of airco.

3. Horren: dit is natuurlijk een hele simpele tip, maar levert je zoveel op! Je hebt tegenwoordig hele simpele inzet horren, die je na het muggenseizoen weer gemakkelijk kunt verwijderen.

4. Deet: Niet licht -zoals veel mensen denken- maar je natuurlijke lichaamsgeur trekt muggen aan. Zodra je deze geur verandert met Deet, houdt dit muggen op een afstand. Het liefste de versie met 40% Deet. Hoe hoger het percentage, hoe hoger de concentratie, hoe langer het werkt.

5. Knoflook: wij zijn er niet heel dol op, maar knoflookcapsules kunnen er ook voor zorgen dat je niet geprikt wordt. Muggen houden namelijk niet van knoflook.

6. Elektrische vliegenmepper: het is héél dieronvriendelijk, maar zó handig! En het laat geen ‘sporen’ na op de muur…

7. Pepermuntolie: doe een paar druppels in een bakje, en de muggen blijven weg. Dit kan ook met een potje Dampo of tijgerbalsem. Sterke mint/eucalyptus geur is niet favoriet bij onze muggenvrienden.

8. Anti-muggenstekker: geen zin in al die rare geurtjes in je slaapkamer? Door hoge frequentie geluidsgolven verjaag je muggen met deze anti-muggenstekker. Deze hebben wij zelf nog niet geprobeerd maar dit gaan we zeker doen! Let op: katten of honden kunnen hier ook niet goed tegen, dus als je een van deze viervoeters als huisdier hebt, zouden we het niet aanraden (tenzij je hem niet in je slaapkamer wilt ;-)).

9. Plantje: zet een leuk plantje in de vensterbank! Er zijn een aantal planten waar muggen echt niet van houden, zoals lavendel, citroenmelisse, citroengeranium en de goudsbloem. De goudsbloem stinkt een beetje, dus die zouden we van deze planten het minst aanraden.

10. Vitamine B: sommige mensen zweren hierbij. Doordat zij extra vitamine B slikken blijven de muggen weg. Let wel op de dosering, dit artikel is hier handig bij.

We hopen dat deze anti-muggentips jullie helpen in de strijd tegen de muggen, en ervoor zorgen dat je weer mooi een rokje aan kunt zonder benen met muggenbulten! Hebben jullie nog tips? Deel ze hieronder!

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een bericht achter

Close