Recepten

Overheerlijke zoete cheesecake

20 augustus 2015
Recept cheesecake met aardbeien

Al jaren boekt Yvonne grote successen met haar eigen cheesecake recept. Hét recept waarbij iedereen standaard vraagt of ze het recept mogen.  Ze heeft er zelfs al een keer mee in de Margriet Feestspecial gestaan, dus dit recept mag  zeker niet missen op Happy Stekkie! Heerlijk voor een verjaardag, maar ook als toetje met ijs en slagroom een groot succes. En zeker ook niet te moeilijk, geen uren geploeter in de keuken.

Wat heb je allemaal nodig?

– 80 gram margarine
– 1 pak Bastogne koeken (kan natuurlijk ook van eigen merk)
– 500-600 gram roomkaas op kamertemperatuur. Wij gebruiken het liefst de kuipjes van MonChou à 200 gr (deze heb je dan 3 nodig)
– 125 ml crème freche. Je kunt de light versie nemen, maar er zitten tóch al veel calorieën in 😉
– 200 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 5 eieren
– Mespuntje zout

Hoe pakken we het aan?


Bastognekoeken stampen voor cheesecake bodem

1. Verwarm de over voor op 150 graden. (Heb je een combi-oven, dan adviseren we om op 180 graden te bakken.)

 

 

Mixer Kitchenaid2. Maak eerst de bodem. Doe de bastogne koeken in een kom en verkruimel de hele pak. Een supergoede tip van Anne: gebruik een stamper (ja, zo een voor stamppot etc.!) en stamp de koekjes fijn, dat gaat echt heel gemakkelijk. Smelt vervolgens 80 gram margarine in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Even roeren en in een ingevette bakvorm op de bodem aanstampen. Gebruik de onderkant van een glas om de bodem aan te stampen. 

 

Recept cheesecake met monchou en bastognekoeken3. Begin dan met de vulling. Klop de roomkaas, crème freche, suiker, vanillesuiker, eieren en het zout in een kom tot een romig beslag. Laat het lekker lang doorkloppen zodat het zo luchtig mogelijk wordt. Giet het vervolgens over de bodem.

 

 

Cheesecake uit de oven4. De cheesecake kan nu in de oven. Bak de cheesecake 75 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Je kunt testen of hij gaar is door met een mes in het midden te steken en dit mes eruit te halen. Blijft er niets meer aan het mes hangen? Dan is hij goed. Anders moet je hem nog even laten staan.


5.
Garneer de cheesecake naar wens met aardbeien of ander fruit, en eventueel een toefje slagroom.


Variatie-tip:
serveer de cheesecake als toetje met heerlijke caramelsaus gemaakt van gesmolten fudge met een beetje melk. Voeg daarna een bolletje kaneelijs toe. Heerlijk zoet en een topper voor iedereen die zoals ons heel erg van zoet houdt. Voeg eventueel al kaneel toe tijdens het maken van de vulling.

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Lekker voor jezelf én leuk als cadeautje: chocomel-sticks 1 februari 2016 at 19:28

    […] door de chocolademelk roeren – Voor een echte calorieënbom: serveer de chocomel samen met cheesecake of eierkoeken, recepten die je eerder op Happy Stekkie hebt kunnen […]

  • Reageer Afrikaanse amarula cheesecake 10 september 2016 at 08:01

    […] idee om Amarula in een taart te verwerken. Hij heeft iets weg van de -inmiddels wereldberoemde- cheesecake van Yvonne, maar smaakt toch helemaal […]

  • Laat een bericht achter

    Close