DIY Recepten

Originele no-bake taartjes voor je verjaardag

10 september 2015

Hieperdepiep…. hoera! Yvonne is vandaag jarig!! En hoewel Yvonne normaal de teksten voor onze posts schrijft (je werkt bij Margriet of niet…) vond ik het leuk om haar vandaag te verrassen met een feestelijke post over het bakken van originele en vooral erg lekkere taartjes.

Niet zo lang geleden vierde ik namelijk mijn eigen verjaardag en daar hoort natuurlijk taart bij. Omdat ik best wat mensen had uitgenodigd wilde ik de afwas enigszins binnen de perken houden. Taartjes die dus niet perse van een schoteltje gegeten hoeven te worden leek mij ideaal. Voor mijn feestje vulde ik daarom een etagere met deze taartjes. Ideaal voor de altijd-aanwezige lijners (die pakken tóch maar zo’n klein lekker taartje) en de echte feestvierders (die er met gemak een stuk of drie naar binnen schuiven).

In deze post dus drie recepten voor echt verrukkelijke mini cheesecakes.

Ik gebruikte als vorm deze siliconen bakvorm met een doorsnede van 4 cm en een hoogte van 2 cm. Hiermee kun je 15 kleine taartjes maken.

Citroen cheesecakejesMini no-bake cheesecake-lemon taartjes:

Het originele recept voor deze taartjes kwam van Heel Holland Bakt. De bodem vond ik teveel werk, dus die heb ik veranderd in een no-bake variant. Aan de rest van het recept durfde ik niets te veranderen, en maar goed ook, ze zijn echt verrukkelijk!!

Ingredienten: (15 stuks)
– 100 gram Bastognekoeken
– 200 gram roomboter (100 gram voor de bodem en 100 gram voor de lemoncurd)
– 200 gr slagroom
– 80 gr witte basterdsuiker
– 4 blaadjes gelatine
– 2 citroenen
– 200 gr monchou
– 100 gr kristalsuiker
– 1 ei
– Drupje gele kleurstof (eventueel)

Hoe?
Bodem:
Doe de 100 gram bastognekoeken in een kom en verkruimel ze. Gebruik hiervoor een stamper (ja, zo een voor stamppot..) en stamp de koekjes heel fijn. Smelt vervolgens 100 gram roomboter in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Verdeel dit over de bakvormpjes en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan.

Vulling:
Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe. Rasp 1 citroen, knijp het sap eruit en verwarm het sap en de rasp in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het citroenmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Haal de bakvormpjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de vormpjes. Strijk ze goed glad (met bijvoorbeeld een pannenlikker). Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.

Lemoncurd
Rasp 1 citroen en knijp het sap eruit. Verwarm 100 gram roomboter au bain marie en voeg beetje bij beetje de suiker, citroensap en de rasp toe. Roer hier vervolgens een gekopt ei door, en blijf goed roeren tot het dikker wordt. Doe 100 gram van het mengsel in een schaaltje en meng hierdoor de gelatine tot deze is opgelost. Voeg eventueel een drupje gele kleurstof toe.

Wip vervolgens de taartjes uit de vorm en bestrijk ze met een kwastje met de lemoncurd.

Mini taartjes of cheesecake van oreo koekjes chocoladeMini no-bake cheesecake-Oreo koekjes taartjes:

Nu ik het principe door had, heb ik zelf het recept voor een chocolade variant bedacht. En aangezien ik verslaafd ben aan Oreo koekjes, heb ik deze als basis voor dit recept gebruikt.

 

Ingredienten: (15 stuks)
– 2 pakken Oreo koekjes
– 100 gram roomboter
– 250 ml slagroom + 100 ml voor de topjes
– 250 gram monchou
– 70 gram suiker
– 2 theelepels citroensap
– Zakje vanillesuiker
– Snufje zout
– Klop Fix / Slagroomversteviger

Hoe?
Bodem:
Neem 1 pak Oreo koekjes, en verwijder de crème vulling door de koekjes te splijten en het met een mesje er vanaf te schrapen. Stamp de koekjes met een stamper heel fijn. Smelt vervolgens 100 gram roomboter in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Verdeel dit over de bakvormpjes en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan.

Vulling:
Klop de monchou romig en voeg vervolgens de suiker, zout, citroensap en vanillesuiker toe en blijf mixen tot het geheel glad is. Klop de slagroom stijf en voeg deze al roerend aan het mengsel toe. Verkruimel 1 pak Oreo koekjes (inclusief de crème vulling) en voeg deze toe. Haal de bakvormpjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de vormpjes. Strijk ze goed glad (met bijvoorbeeld een pannenlikker). Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.

Topjes:
Klop de slagroom stijf en voeg een zakje slagroomversteviger toe. Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak en spuit mooie topjes op de taartjes.

 

Mini taartjes cheesecakejes van aardbeien en monchouMini no-bake cheesecake-aardbei taartjes:

Eenmaal de slag te pakken, kun je eindeloos gaan varieren. Voor mijn feestje heb ik ook de aardbeien variant gemaakt. Deze lijkt erg op de lemon cheesecakes, maar voor de volledigheid hierbij het recept.

 

Ingredienten: (15 stuks)
– 100 gram Bastognekoeken
– 100 gram roomboter
– 200 gr slagroom
– 80 gram witte basterdsuiker
– 3 blaadjes gelatine
– Bakje aardbeien
– 200 gram monchou

Hoe?
Bodem:
Doe de 100 gram bastognekoeken in een kom en verkruimel ze. Gebruik hiervoor een stamper en stamp de koekjes heel fijn. Smelt vervolgens 100 gram roomboter in een pannetje en voeg dit toe aan de koekkruimels. Verdeel dit over de bakvormpjes en laat het minimaal 15 minuten in de koelkast staan.

Vulling:
Klop de slagroom stijf en voeg de basterdsuiker toe. Druk met een vorm ongeveer 10 aardbeien fijn en haal ze door een zeef. Verwarm de pulp van de aardbeien in een pannetje, haal het pannetje van het vuur en los er 3 blaadjes gelatine in op. Klop de roomkaas goed romig en roer het aardbeienmengsel door de roomkaas. Voeg ook de opgeklopte slagroom toe. Haal de bakvormpjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de vormpjes. Strijk ze goed glad (met bijvoorbeeld een pannenlikker). Bedek de bakvorm met vershoudfolie en plaats het geheel minimaal anderhalf uur in de vriezer.

Topping:
Snijd de aardbeien in plakjes en leg ze op de taartjes.

Variatietip: Mini chocolade taartjes

Mini taartjes origineel chocola en appelHeb je de smaak te pakken en wil je nog meer inspiratie voor lekkere taartjes? Bekijk dan ook eens onze post over mini chocolade taartjes. Daar kun je mooi dezelfde bakvorm voor gebruiken en deze zijn ook echt om je vingers bij af te likken!

Veel plezier met maken, en natuurlijk met het opeten! Succes gegarandeerd!!

En Yvonne, een hele fijne verjaardag!

Liefs,
Anne

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

16 Reacties

  • Reageer Alice 13 maart 2016 at 20:44

    Hoi!

    Ik vraag me af, bij de ingredienten lijst hebben jullie het over 100 gram bastogne koeken en 200 gram roomboter. In de tekst van de bereidingswijze zijn deze hoeveelheden omgedraaid. Wat is de juiste?

    • Reageer Jackie Bos 10 februari 2017 at 20:23

      Hoi, ik heb een vraag over de oreokoekjes. Je vermeld 2 pakken: van hoeveel gram? Er zijn zoveel verpakkingsvarianten. Groetjes Jackie

      • Reageer Happy Stekkie 10 februari 2017 at 21:30

        Hi Jacky,

        We bedoelen de ‘rollpacks’ van 154 gram. Succes!

        Yvonne & Anne

    • Reageer Jackie Bos 12 februari 2017 at 16:52

      Ik heb de citroentaartjes gemaakt. Niet alles ging goed. Huismerk bastonjekoekjes gebruikt: deboter bleef op de kruimels drijven. Ook had ik veel over. De citroenvulling: zo ontzettend veel over : heb er zelfs een 16 cm vorm mee kunnen vullen. Had gewoon de helft van de ingredienten kunnen gebuiken. Hebben jullie dat ook gehad? Groetjes Jackie

      • Reageer Happy Stekkie 13 februari 2017 at 06:50

        Hi Jacky,

        Dat is gek! Dan hebben wij óf tussendoor teveel gesnoept, of er klopt iets niet! De link naar het originele recept van de citroentaartjes staat in het artikel en geeft ook dezelfde hoeveelheden aan.

        Qua boter bij de bastognekoeken zullen we het nog een keer goed proberen, dat gaat ook een beetje op gevoel. Dank voor je reactie!

        En dan zijn we nog wel even benieuwd… smaakten de taartjes wel lekker?

        Groetjes , Yvonne en Anne

        • Reageer Jackie Bos 13 februari 2017 at 17:29

          Hi Yvonne, het testteam: mijn keramiekvriendinnen vonden ze super. Ze vonden ook dat het iets zuurder mag. Ik had kleine citroenen. Ga nu de ml meten van het citroensap om een constante smaak te krijgen.

          Groetjes, jackie

          • Anne 13 februari 2017 at 19:15

            Hi Jackie,

            Wat goed! Fijn dat ze het zo lekker vonden, en een slim idee om de ml op te meten!

            Groetjes,
            Anne en Yvonne

  • Reageer Happy Stekkie 27 maart 2016 at 16:38

    Hoi Alice,

    Dat was inderdaad een foutje, bedankt voor het doorgeven! We hebben het aangepast. Voor de bodem heb je 100 gram bastognekoeken nodig en 100 gram roomboter. Voor de lemoncurd van de cheesecake-lemon taartjes heb je ook 100 gram roomboter nodig. Als je nog andere vragen hebt horen we het graag! En natuurlijk zien we graag het resultaat!!

    Liefs,
    Anne en Yvonne

  • Reageer José 21 mei 2016 at 11:37

    Hoi,
    Als de hoogte van de vormpjes 2 cm is, gebruik je dan ook nog folie om een hogere rand te maken?

    • Reageer Happy Stekkie 21 mei 2016 at 12:05

      Hi José,

      Leuk dat je met ons recept aan de slag gaat! Wij zorgen ervoor dat de topping precies aan de bovenkant van de vorm zit. Dan kun je hem met een spatel ook nog eens mooi glad strijken. Hiervoor gebruiken we geen folie en de taartjes zijn dus precies 2 cm hoog.

      Succes!

      Yvonne & Anne

      • Reageer José 21 mei 2016 at 12:43

        Wat een snelle reactie! Nog even de vorm kopen, en dan kan ik beginnen!!!

  • Reageer Rain 22 mei 2016 at 20:49

    Vandaag jullie aardbeien cheesecake gemaakt voor mijn spring birthday high tea! Wat zijn ze lekker zeg! Ga ze volgende week maken voor traktatie! Op mijn IG account: rainies_food kan je ze bewonderen!

  • Reageer Katleen 21 augustus 2016 at 16:09

    eet je de taartjes dan lichtjes,bevroren op, of laat je ze eerst volledig ontdooien?
    Als je,ze bvb de dag op voorhand maakt ?

    • Reageer Happy Stekkie 21 augustus 2016 at 19:12

      Hi Kathleen,

      De taartjes zijn het lekkerst als ze helemaal ontdooit zijn. Tot serveren kun je ze het beste in de koelkast laten zodat ze nog wel een beetje koud zijn.

      Succes!
      Yvonne & Anne

  • Reageer Anne 8 december 2016 at 21:51

    Hallo!

    Wat ziet het er enorm lekker uit!!
    Ik vraag me af welke bakvormpjes jullie gebruiken en hoe ze dan uit de vormpjes komen?

    • Reageer Happy Stekkie 9 december 2016 at 09:13

      Hi Anne,

      Leuk dat je met de taartjes aan de slag gaat! Wij hebben de taartjes gebakken in een siliconenvorm, de link naar de vorm die wij gebruiken staat onder benodigdheden. Omdat de vorm van siliconen is, kun je vervolgens de taartjes er makkelijk uit wippen.

      Groetjes en succes,
      Yvonne en Anne

    Laat een bericht achter

    Close