DIY Recepten

Gevulde pepernoten, verrassend en uniek!

23 november 2016
Gevulde Pepernoten Recept

Vorige week hebben jullie al kennis kunnen maken met onze liefde voor pepernoten toen we deze mooie pepernoten krans maakten voor Sinterklaas. Maar helaas waren deze niet eetbaar, ze zaten namelijk vol met lijm :). Zoals we al zeiden, kan er nog véél meer met pepernoten. Daarom delen we vandaag deze super lekkere variant op de normale pepernoten, namelijk deze heerlijke gevulde pepernoten. Gewoon omdat we gevulde speculaas toch een beetje standaard vonden. Én omdat in ieder geval bij Yvonne het water in de mond loopt van amandelspijs. We moeten toegeven dat Anne toch een iets mindere liefhebber is van amandelspijs. We maakten ze in allerlei formaten, maar delen hier het meest lekkere en best te bakken formaat. Het ligt eraan hoe groot je de gevulde pepernoten maakt hoeveel je ervan kunt maken, maar 50 pepernoten haal je zeker! Niet alleen het resultaat is de moeite waard, ook het maken van deze pepernoten is leuk om te doen en zelfs een beetje rustgevend :).

Wat heb je nodig voor deze gevulde pepernoten? (ongeveer 50 stuks)

– 100 gram boter
– 125 gram bruine basterdsuiker
– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 5 theelepels speculaaskruiden
– mespuntje zout
– 300 gram amandelspijs (te koop in blokjes)
– Ongeveer 6 eetlepels halfvolle melk (stem de hoeveelheid zo af, dat het mengsel niet te plakkerig is)
– Bakplaat en bakpapier

Gevulde pepernoten met Spijs

Hoe maak je gevulde pepernoten?

1. Verwarm de oven nog niet voor, want je bent wel even bezig met het maken van deze overheerlijke gevulde pepernoten.
2. Doe de boter in een mixer en meng totdat het een mooi romig mengsel wordt.
3. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe, behalve de amandelspijs. Meng met deeghaken, of met je eigen handen, tot een kneedbaar geheel. Als het te plakkerig is, voeg je nog wat extra bloem toe. Minder melk is ook mogelijk maar dat heb je er waarschijnlijk al bij gedaan. 
4. Maak van het deeg bolletjes van iets groter dan 1 cm doorsnee. Snijd de amandelspijs in stukjes en kneed daar iets kleinere bolletjes van. Het verschil hoeft niet heel groot te zijn.
5. Druk het bolletje deeg plat en leg daar het bolletje amandelspijs op.
6. Vouw het deeg om het bolletje amandelspijs heen en leg het bolletje (het liefst met de kant waar je het deeg aan elkaar maakt onderop) op een bakplaat met bakpapier. Je hoeft ze niet aan te drukken om de vorm van een pepernoot te krijgen, dit zakt vanzelf uit.
7. Bak de pepernoten op 180 graden in de hete lucht oven ongeveer 20 minuten goudbruin (Afhankelijk van je oven). Let op! Houd de gevulde pepernoten (vooral de onderkant) goed in de gaten tijdens het bakken. Wij hadden er helaas een paar zwarte exemplaren tussen zitten, en dat wil je niet!
8. Laat ze even afkoelen en smullen maar!!

We maakten ook een paar pepernoten die groter waren dan deze, die zijn ook overheerlijk. Kijk zelf welke grootte je het lekkerst vindt, maar let wel op dat ze nog een stuk groter worden en uitzetten. Succes met het bakken en vooral met het genieten van deze heerlijke Sinterklaas lekkernij.

Recept voor gevulde pepernoten met spijs

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer Jen @ de Jong Dream House 27 november 2016 at 18:58

    (I apologize that my Dutch isn’t great so I’m writing in English). This looks so good! I make gevulde speculaas each year for Sinterklaas because my husband is a Dutch citizen. We are definitely going to make these now, too! They are perfect for bringing to my son’s school! Dank je!

    • Reageer Happy Stekkie 29 november 2016 at 14:40

      Hi Jen,

      It’s so nice to hear from you, thank you for your sweet reaction and we really hope your son and his classmates like them!

      Love, Yvonne & Anne

    Laat een bericht achter

    Close